Tarikh    : 25 Mac 2019
Masa     : 3.00 petang - 6.00 petang
Lokasi   : Pusat Internet PPR Simpang Perdana
Peserta : 7 orang

 

 

Tujuan

Kelas Microsoft Publisher ini diadakan bertujuan untuk memberi peluang kepada peserta untuk menunjukkan bakat dan kreativiti masing-masing untuk membuat kad ucapan bersempena bulan puasa.

Aktiviti

Kelas ini dihadiri seramai 7 orang peserta yang terdiri daripada pelajar sekolah rendah dan menengah. Petugas menunjukkan beberapa contoh kad ucapan yang dibuat melalui microsoft publisher. Peserta membuat kad ucapan sambil dibantu oleh petugas.

Gambar Disini

Tarikh    : 18 Mac 2019
Masa     : 3.00 petang - 5.00 petang
Lokasi   : Pusat Internet PPR Simpang Perdana
Peserta : 5 orang

 

 

Tujuan

Klik dengan bijak (Pemalsuan Maklumat) ini diadakan bertujuan memberi pendedahan kepada peserta mengenai kebaikan dan keburukan memberi maklumat peribadi kepada orang yang tidak dikenali.

Aktiviti

Kelas ini dihadiri seramai 5 orang peserta yang terdiri daripada pelajar sekolah rendah. Petugas memberikan sedikit penerangan dan menayangkan beberapa video mengenai klik dengan bijak kepada peserta.

Gambar Disini

Tarikh      : 18 Febuari 2019
Masa       : 2.30 petang - 4.30 petang
Lokasi     : Pusat Internet Kg Baru Pokok Assam
Peserta   : 4 orang

 

 

TUJUAN

Tujuanya adalah untuk mendidik para pelajar untuk mendalami dan belajar dengan lebih mudah menggunakan laman web yang tersedia. Mathplayground merupakan laman web yang menyediakan pembalajaran interaktif dalam bentuk permainan . Laman ini mempunyai 100 permainan subjek matematik, teka-teki, serta video langkah demi langkah.

AKTIVITI

Aktiviti tertumpu pada pembelajaran permainan. Peserta dapat belajar sambil bermain menggunakan laman web secara atas talian.

 

gambar disini

Tarikh    : 17 Mac 2019
Masa     : 3.00 petang - 6.00 petang
Lokasi   : Pusat Internet PPR Simpang Perdana
Peserta : 4 orang

 

 

Tujuan

Kelas e-learning (typing test) ini diadakan bertujuan untuk menguji tahap kepakaran peserta menaip menggunakan papan kekunci. 

Aktiviti

Kelas ini dihadiri seramai 4 orang peserta terdiri daripada pelajar sekolah menengah. Petugas memberikan sedikit penerangan cara untuk bermain typing test ini kepada peserta. Peserta perlu menyelesaikan ayat-ayat yang diberikan mengikut kelajuan masing-masing.

Gambar Disini

Tarikh      : 15 Febuari 2019
Masa       : 2.30 petang - 4.30 petang
Lokasi     : Pusat Internet PPR Simpang Perdana
Peserta   : 5 orang

 

 

TUJUAN

Tujuan aktiviti ini dijalankan adalah untuk mencungkil bakat dan meningkatkan lagi kemahiran melukis dan mewarna dikalangan pelajar. disamping itu mereka juga dapat mencungkil dan asah bakat mereka mengikut kreativiti masing-masing.

 

AKTIVITI

Setiap pelajar disuruh melukis mengikut kreativiti masing-masing.

 

gambar disini